Najduža kobasica na svijetu

U Turiji, naselju u vojvođanskoj opštini Srbobran, danas je predstavljena najduža kobasica na svijetu, dugačka 2. 034 metra i teška 2,5 tone.

  • Vijesti
  • Srbija


Kobasica čiji su dimenzije za Ginisovu knjigu rekorda predstavljena je na čuvenoj turijskoj "Kobasicijadi", najvećem festivalu kobasice u Srbiji.

DŽinovsku kobasicu u centar naselja dovukao je traktor i to umotanu u celofan i uz pratnju tamburaša.

Završila je na rasprodaji, a prodavala se na metar.

Za kupovinu kobasice - rekorderke vladalo je ogromno interesovanje među više od 50.000 posjetilaca iz Vojvodine, ali i drugih krajeva Srbije, koji su se danas sjatili u Turiju.

Veliko interesovanje vladalo je i za kupovinu "običnih" turijskih kobasica.

Posjetioci su ispred štanda "Turijska kobasica", čekali i po pola sata da kupe kobasicu po cijeni od 500 dinara /oko četiri evra/ za kilogram.

Takođe gigantska kobasica, koju su spravili turijski majstori 2013. godine, ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao nadjuža kobasica na svijetu.

Turijski kobasičari kažu da se pravi, kao i svaka prava kobasica, samo od mesa, paprike, bijelog luka, soli i bibera, a puni se u prirodna crijeva.

U Turiji se danas i sutra održava 34. po redu "Turijska kobasicijada", velika turistička manifestacija posvećena nadaleko poznatom turijskom delikatesu.

(Srna)

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Bojsi

18.02.2018 12:35

Ovo je kao Trigerova nagrada jer je jednu metlu koristio 17 godina.Za tih 17 godina promjenio joj je 20 cetki i 12 drski.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.