Tači: Mafijaški motivi iza ubistva

Predsjednik Kosova Hašim Tači rekao je da nema indicija da ubistvo Olivera Ivanovića ima etničku pozadinu već da se prije radi o mafijaškim motivima.

  • Vijesti
  • Srbija


"Istraga se nastavlja i za sada nema indicija da je u pitanju etnički motiivisan slučaj. Prvi podaci ukazuju na kriminalne, mafijaške motive", izjavio je Tači u intervjuu za televiziju N1.

Moguće je, naveo je Tači, da postoje "kriminalne strukture povezane s određenim političkim krugovima".

On je ponovio da će "istina izaći na vidjelo iako će to nekoga boljeti".

Prema njegovim riječima, Kosovu je u interesu da se sazna istina u tom slučaju i da pozdravlja sve informacije koje dobije od Srbije.

"Kosovo nema šta da sakrije, to je u interesu otkrivanja istine. Pozdravljamo svaku pomoć i informacije pružene od strane Srbije. Ali i Beograd ne treba da se brine ili strahuje u otkrivanju istine o ubistvu Ivanovića", naveo je Tači.

Tači je rekao da od ubistva Ivanovića nije bilo incidenata na Kosovu jer institucije rade na tom slučaju i njim dobro upravljaju.

"Možete zamisliti da se slučaj Olivera Ivanovića desio tri ili pet godina ranije - situacija u pogledu međuetničkih odnosa Albanaca i Srba bi eksplodirala. Iako se taj zločinački akt desio, dok kosovske institucije naporno rade na rješavanju slučaja, nijedan incident se nije desio, jer smo dobro upravljali datim okolnostima", rekao je Tači.

(Beta)

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

borac

18.02.2018 06:40

Kriminalne strukture su danas u direknoj vezi sa politikom.

sarajlija

18.02.2018 07:39

U opkladu da su ga Srbi ubili...

Nema toliko veze ko ga je upucao, već pozadina svega. Srpska i albanska mafija saradjuju ekstra od početka rata 90-ih...a sjever Kosova im je zona slobodnog djelovanja...Oliver im je smetao!!!

Re

18.02.2018 12:16

Dijagnoza

18.02.2018 08:59

Odkud mafija i kriminal u tvorevini najveće svjetske demokratije. Pa zar to ne treba biti primjer kako treba da izgleda demokratsko društvo po receptu USA?

Kao u Beogradu nije bilo političkih ubistava,namještenih procesa...

Lažno Ime

18.02.2018 10:52

------

18.02.2018 09:18

Ovo ubitstvo je bio interes nekog trećeg. Valjda i lokalni Srbi i lokalni Šiptari imaju srce i dušu i želju da žive u uređenoj državi gdje se niko neće plašiti drugog i drugačijeg komšije.

Draganče

18.02.2018 09:43

Mafijaški krugovi bliski vlasti, a? Balkan...

Nesto smrdi

18.02.2018 11:01

Mnogi politicari su mafija .Sta je trazio dirkror Cie na Kosovu a njegov Britanski kolega u Beogradu.Dali su dosli po Americkog placenika uhapsenog u Beogaru pod sumljivim okolnostima.Sve dok se nebude znao nalogodavac ubijstva mozemo samo predpostavljati .

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.