Erdogan poručio: Počinje opsada!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan potvrdio je danas da će turske snage narednih dana početi opsadu grada Afrina, na severu Sirije.

  • Vijesti
  • Svijet


"Narednih dana će početi opsada Afrina", rekao je Erdogan pred turskim parlamentarcima.

Cilj vojne operacije je proterivanje iz Afrina kurdskih Jedinica za zaštitu naroda, koje Turska smatra produženom rukom kurdskih pobunjenika u Turskoj. Te jedinice su saveznici SAD u borbi protiv Islamske države ali ih Ankara smatra teroristima.

Operacija "Maslinova grančica" počela je prošlog meseca.

Izvor: Agencije

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

medjunarodno pravo

20.02.2018 17:08

Zar Nato nije napao ,,Slobu,,kada je ovaj napao Albance, tada jos uvijek u Srbiji,ovaj napada ,,svoje teroriste,,u drugoj drzavi.

Lule

20.02.2018 19:50

Ne zna se ko pije a ko placa u Siriji.Ako pitate Izraelce ko su teroristi u Siriji,reci ce kao iz topa Hezbolah i njihov pokrovitelj Iran.Za ISIS i Alkaidu ce reci da su good boys.Rusi ce reci da su upravo ,obratno, teroristi ISIS i Alkaida.Jasno,Sirija ima identican stav kao i Rusi.Ameri ce reci ISIS su teroristi ,a za njih Alkaida nisu teroristi iako su im srusili kule u Njujorku.Takodjer, za Amere su teroristi jos i Hezbolah i Iran.Turci ce reci glavni teroristi u Siriji su Kurdi i ISIS,a Alkaida nisu teroristi.I Ameri i Turci su dugo petljali sa ISIS-om ali ih na kraju nisu uspjeli "dresirati".ISIS je izveo vise uzasnih samoubilackih napada u Turskoj ,sa na desetine zrtava,pokazujuci da nema sanse da ih Turci mogu kontrolisati.Ameri su ISIS naoruzavali,obucavali,snabdjevali cash-om(zelembaci),ali su im ISIS-ovci na kraju "odmjerili od sake do lakta".

Bas tako . Komentar odlican.

E

20.02.2018 20:28

bosanko

20.02.2018 23:59

To brate TURČINE ni rus ni amerikanac ne smije da te zaustave protiv kurda heheheh...

Mujo i Haso

21.02.2018 00:30

Erdogan je Teror !

Sultan Erdogan

21.02.2018 00:32

Erdogane šta će vojska na tuđoj teritoriji ?

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.