Video: Zvezda stigla u Moskvu - Brrr!

Kome će, zapravo, više smetati hladnoća? 

  • Sport
  • Fudbal


U Minsku je bilo hladno, ali mu tadašnjih novembarskih -3 za Moskvu ovog 20. februara 2018. dođe kao proleće!

Ekspedicija Crvene zvezde stigla je u snegom zavejanu rusku prestonicu na revanš šesnaestine finala Lige Evrope protiv CSKA, gde će u sredu od 18 časova po našem (prenos na TV Arena Sport 3) pokušati da iskoristi 0:0 iz Beograda i obezbedi svoje mesto na žrebu u petak.

Crveno-bele je oko 14 časova (po lokalnom) dočekalo hladno vreme, temperatura -6, a uz sneg koji pada utisak je da je mnogo hladnije.

Na veče utakmice prognozirano je da će biti čak i do 18 stepeni ispod nule, zbog čega je najavljeno da bi delegat UEFA, predstavnici klubova i sudije mogli da sat vremena pre planiranog početka duela razmatraju njegovo odlaganje.

"Znači to je ta čuvena ruska zima? Jeste, vala, hladnooo", cvokotali su Zvezdini igrači na putu od aviona do aerodromske zgrade.Bez obzira na loše vremenske uslove, nema sumnje da će teren moderne VEB arene biti u odličnom stanju zahvaljujući grejačima ispod travnate podloge, a Nenad Krstičić smatra da bi niska temperatura, čak, mogla da bude veći problem za domaćine jer su se do nedavno pripremali u toploj Španiji, iz koje su pre nedelju dana i doputovali pravo u Beograd, dok su se crveno-beli dosta ranije vratili iz turske Antalije.

"Hladno vreme nam neće biti problem. U Beogradu smo bili 15 dana i privikli smo se na hladno vreme. Možda će za ekipu CSKA niska temperatura biti otežavajuća okolnost, jer su oni duže bili na toplijem vremenu. Nama sigurno neće biti problem", izjavio je Krstičić.

Poput iskusnog veziste razmišlja i Milan Borjan.

"Ma kakva zima, zapeti smo kao puške. Jedva čekamo utakmicu", istakao je golman crveno-belih koji je već osetio kako je braniti na mrazu.

"Branio sam na debelom minusu u Turskoj i Kanadi. Moraću što više da se krećem".

Da vremenskim uslovima ne bi trebalo pridavati veliku pažnju ističe i Zvezdin veteran, Stanislav Karasi.

"Dobrim igračima nije važno u kakvim uslovima igraju, samo im je potrebno malo vremena da se prilagode, da vide kako lopta odskače po blatnjavom ili terenu prekrivenom snegom", rekao je Karasi, akter utakmice protiv Karl Cajs Jene u četvrtfinalu Kupa šampiona 1971. godine, odigranom po izuzetno blatnjavom terenu u Nemačkoj.

Crveno-beli su tada izgubili u gostima 2:3, ali su kod kuće slavili ubedljivim rezultatom 4:0 i nastavili takmičenje. Neka se istorija ponovi...

Bez treninga na VEB areni

Crveno-beli će po dolasku u hotel imati ručak i odmor, a u terminu utakmice čeka ih jedini trening u Moskvi. On, međutim, neće biti na VEB areni, već u sportskom centru CSKA, gde će trenirati i domaćin kako bi podloga na stadionu ostala u najboljem stanju za sredu.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.