Kako spriječiti problem otečenih nogu ljeti

Kada naiđu tropske vreline i najzdravijima otiču noge. Međutim, za to ima leka, poručuju stručnjaci, navodeći nekoliko jednostavnih i relaksirajućih vežbi.

  • Magazin
  • Zdravlje


* Da bi otoci nestali treba da uspostavite bolju cirkulaciju. Za tu svrhu poređajte knjige u visinu do 15 cm, sedite na stolicu, pa na knjige stavite noge razmaknute desetak centimetara. Noge tresite nekoliko sekundi, a zatim se opustite i ostanite u sedećem položaju još nekoliko minuta.

* Važno je i da ojačate listove. Da biste to postigli desnu ruku stavite na Ahilovu tetivu leve noge, i stegnite članak palcem i kažiprstom. Povlačite prste prema listu, blago masirajući nogu. Naročito dobro treba da izmasirate list, a zatim ceo postupak ponovite sa drugom nogom.

* Noge treba da učinite i odmornim. Stanite bosim stopalom na plastičnu lopticu pa je kotrljajte celom površinom. Istu vežbu ponovite drugom nogom. Vežbu radite naizmenično po pet puta. Nakon toga nastavite vežbu sa oba stopala i dve loptice istovremeno.

Novosti
foto:internet

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Aleks

27.08.2019 09:49

Hahaha KNJIGE su danas samo dobre da bi se noge dizale na njih:)))))Jadni smo mi:))))))))Digni noge na knjige a ovamo tipkaj po mobilnom i gledaj gluposti:)))))

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.