Udala se za drvo!

Majka dvoje dece iz Velike Britanije, 34-godišnja Kejt Kaningam, „ušla je u bračne vode“ sa jednim drvetom, promeniće i prezime.

  • Magazin
  • Zanimljivosti


Porodica i prijatelji prisustvovali su ceremoniji „sklapanja braka“ između Kejt i drveta, u parku u Merzisajdu, na severozapadu Engleske. 

Na ovaj korak, Kejt se odlučila sa ciljem da podigne svest u zajednici o neophodnosti borbe protiv najavljene izgradnje nove obilaznice.

Ekološka aktivistkinja iz Melinga rekla je za Liverpul eho da planira da promeni prezime i da će se sada zvati Kejt Rouz Elder.

„Moj dečko podržava moju odluku, čak mi je pomogao da pripremim sve za ceremoniju venčanja“, rekla je Kejt dan pre velikog događaja.


„Mom starijem sinu je u početku bio neprijatno kada sam mu rekla da ću to uraditi, ali je ipak odlučio da dođe na ceremoniju. Mnogo mu je značilo što je prisutan“, dodala je Kejt.

O danu venčanja, pre kojeg je organizovala i devojačko veče, mlada ima samo lepe reči.

„I moj otac mi je pružao veliku podršku. Kombijem je pomagao da se organizuje sve za veliki dan. U početku je to bila samo ideja, ali došao je dan kada sam je i ostvarila, bio je to lep dan, divan dan za našu zajednicu“, ispričala je Kejt.

Inače, stanovnici sela Melinga i oklonih mesta u Merzisajdu učestvuju u kampanji za borbu protiv izgradnje nove obilaznice dužine tri kilometra kroz dolinu Rimrouz, piše mirror.co.uk. 

Obilaznica se gradi kako bi se rasteretio saobraćaj u luci Liverpul.

„Moja mama je umrla od napada astme, a i ja patim od bolesti pluća. Plan da se priroda preplavi buldožerima i da se napravi put nema smisla i predstavlja napad na naše zdravlje. U našem kraju zagađenost prirode je već na visokom nivou. Treba tražiti rešenje za to stanje, a ne raditi na njegovom pogoršanju“, zaključila je Kejt.

RTS
foto:internet

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

Borac

10.09.2019 15:56

e a odatle izraz "drvena Marija"

Ovaj svijet je polako krenuo u p.m.Cuj vjencala se sa drvetom.

MM

10.09.2019 21:26

Parada drveća ????????????

KOMŠIJA

11.09.2019 09:18

Salje poruku o zastiti zivotne sredine na nacin koji ce biti primjecen.Ne vidim nista lose,ne kontas jbg.Mi spadamo medju najludje na svjetu,vjeruj mi,a prosao sam za svojih 65 godina dosta !

Re MM

11.09.2019 13:55

Pravda za drvo !

jojjjjjjjjjjjj

11.09.2019 21:02

Nez

12.09.2019 19:10

Ja bih u inat posjeko joj njeno drvo. Svijet je bolestan postao.

Kum

14.09.2019 15:33

Od toliko pasa lutalica ona nade drvo pas makar u braku moze biti od koristi...

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.