Vučić o KiM: Nije sve naše, a nije ni njihovo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je za njega Kosovo dio Srbije, ali da neće da laže narod i kaže da je “sve naše”.

  • Vijesti
  • Srbija


– Neću da lažem narod i kažem da je sve naše i lako ćemo mi to i da se junačimo. To ne podnosim jer ta laka rješenja obično vode do ambisa. Ja narodu kažem nije sve naše, ali nije sve ni njihovo – rekao je Vučić za Pink.

On je rekao da potrebno da se pronađe kompromis, ali da kompromis ne znači izgubiti sve.

– To je problem druge strane, koja misli da može Srbiji da zapovijeda, da priča gluposti u vezi sa taksama i recipročnim mjerama… To govorim o Kurtiju i ostalima – rekao je Vučić i pozvao ih da se “dovedu u red i da razmisle šta pričaju”.

– Nismo mi vaš ni brat, a kamoli mlađi brat, ne možete da nas matretirate, jer ne zavisimo mi od vas, već vi zavisite od nas – poručio je Vučić. 

Takođe, poručio je Albancima da tek kada se upristoje i prestanu da lažu, da progone Srbe sa sjevera, kao i svih drugih dijelova KiM, dođu i kažu da žele da razgovaraju i da će onda onda i uslijediti razgovori.

Predsjednik Vučić rekao je da Srbija nastavlja put ka Evropskoj uniji, da prati situaciju u svijetu, ali da istovremeno nikome neće dozvoliti da joj ugrozi prijateljstvo sa Rusijom ili Kinom.

– Ja vjerujem da će Francuska ostati pri svom stavu i da oni traže neku novu metodologiju za EU. Podržavam da Albanija i Sjeverna Makedonija dobiju početak pregovora, plašim se da to neće dobiti, a i za nas će biti teže procedure. Vjerujem da ću u novembru videti predsjednika Makrona u Parizu i da ću tada detaljnije moći da razgovaram, a potom ću se sastati i sa Putinom.

On je dodao da se Srbija neće mješati u dešavanja u Siriji pošto su i Turci i Sirijci prijatelji Srbije, izjavio je Vučić i dodao da će Srbija u slučaju da Turska zbog tog sukoba pusti izbjeglice ka Evropi postupati onako kako bude dogovoreno sa evropskim partnerima, kao i da ljudi u Srbiji ne treba da brinu.

(Tanjug)

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Ljubo

17.10.2019 22:45

Kako misliš nije naše. U ustavu piše da je to dio Srbije. To bi kao najbolji student prava trebao da znaš.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.