Prijedlog SDS-PDP: Predstavnički dom da odlučuje o članstvu u komisijama

Klub poslanika SDS i PDP u Predstavničkom domu parlamenta BiH podnio je predsjedavajućem ovog doma Denisu Zvizdiću Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika Predstavničkog doma s ciljem formiranja parlamentarnih komisija bez kojih parlament BiH ne može da radi.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Potpisnici ovog akta, Dragan Mektić, Mirko Šarović, Branislav Borenović i Mira Pekić, zatražili su njegovo razmatranje po hitnom postupku. Prema njihovom prijedlogu, Predstavnički dom bi, na prijedlog Kolegijuma, odlučivao o članstvu u komisijama, ako klubovi poslanika ne dostave prijedloge u propisanom roku. 

Ukoliko klubovi poslanika i Kolegijum doma ne postupe u skladu sa navedenim, onda bi, prema prijedlogu Kluba poslanika SDS i PDP-, Predstavnički dom, na prijedlog klubova poslanika koji su dostavili prijedloge, odlučio o članstvu u komisijama. Na ovaj način, smatraju oni, pojednostavljuje se procedura formiranja stalnih komisija Predstavničkog doma.

Stalne komisije su Ustavnopravna, Komisija za spoljne poslove, za vanjsku trgovinu i carine, Komisija za finansije i budžet, za saobraćaj I komunikacije i Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti polova.

(Srna)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

pr

08.11.2019 10:08

Podrška.Mora se nešto pokrenuti s ove tačke.Mile i Čović bi ovako sve zaebavali još godinu dana.Dosta je!

je institucija za sve ovdašnje političare. podrška iz Prnjavora.

Šarović

08.11.2019 11:36

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.