ELIF

Pon-ned u 20:00

Elif

 

 

Petak, 22.11.2019. u 20:00h (1144)
Najava epizode:
Rana nastavlja obmanjivati Kerema u firni. Nakon saznanja da im je Kimet lagala, Humjera se obrušava na nju i izbacuje ju iz kuće. Premda Kimet moli za razumijevanje i barem par dana da nađe smještaj, ne nailazi na milost. Nakon svega, Uzrujana Kimet prijeti Melek da će vatra koju je potpalila zahvatiti i nju. Žulideninu i Šafakova svađu prekida glas kojeg su se strašno uželjeli.


Subota, 23.11.2019. u 20:00h (1145)
Najava epizode:
Plašeći se da će Kimet ponovno iskoristiti Madžide kako bi ostala u kući, Humejra preduzima mjere, te postavlja Gulsum da je prati u stopu dok se spakuje i napusti vilu. Mahir ignoriše majčine pozive, ali kada sazna da je izbačena iz vile, obuzima ga strah da će počiniti nešto jako loše. Iako Asli ne želi čuti Keremovo ime, Birdže joj uspijeva bar malo otvoriti oči.


Nedjelja, 24.11.2019. u 20:00h (1146)
Najava epizoda:
Kimet svojim spletkama uspijeva uvjeriti Madžide da se ipak vrati u vilu. Humejru povrh svega dodatno šokira činjenica da je i njen brat stao na Kimetinu stranu. Mahir konačno uspijeva doći do majke, ali Kimet, bijesna čak i na sina, zajedljivim riječima prekida njihov razgovor. Leman je zatečena naglim poboljšanjem odnosa između njenog sina i snahe.

Ponedjeljak, 25.11.2019. u 20:00h (1147)
Najava epizode:
Dok se Haktanirovi pripremaju pomoliti se za davno preminulog Ševkija, Humejra u Kimetinoj sobi pronalazi fotografiju koja će u njoj pobuditi davna sjećanja i slutnje da je Kimet nešto imala sa njenim ocem ili barem osjećala nešto prema njemu. Leman se odlučuje ponovno sklopiti pakt s Tufanom, kako bi se riješila Žulide i Emirhana. S druge strane, Žulide je iznenađena Lemaninom naglom promjenom.


Utorak, 26.11.2019. u 20:00h (1148)
Najava epizoda:
Humejra je jako tužna i razmišlja o onome što se dogodilo između njene tetke i oca. Kimet pokušava razljutiti Melek. Emirhan odlazi do Tufana u radnju i govori mu da ode, da ga ne voli te da je njegov pravi otac Šafak. Tufan ga ošamari. Leman glumi pred Žulide da je protiv Tufana i govori mu ružne stvari, ali mu jednim gestom daje do znanja da je s njim u igri. Humejra govori Kimet da zna istinu o njoj i njenom ocu.


Srijeda, 27.11.2019. u 20:00h (1149)
Najava epizoda:
Kimet pokušava spriječiti Humejru da sve ispriča Keremu. Na kraju i uspijeva uz mudre smicalice. Leman i Emirhan zajedno spremaju večeru, Emirhan iskoristi priliku da se ispriča Leman za loše ponašanje. Žulide i Šafak odlaze na mjesto gdje su prije braka provodili vrijeme i razgovaraju o prošlosti. Humejra sve govori Leventu i Melek, te oni planiraju saznati što više podataka o Kimetinom mrtvom sinu. Melek čuje da se Kimet u telefonskom razgovoru obraća nekom sa sine i to prenosi Humejri.


Četvrtak, 28.11.2019. u 20:00h (1150)
Najava epizoda:
Kerem se sastaje sa majkom i sestrom. Govori im da je u firmi dogovoreno partnerstvo, ali Ranine namjere nisu dobre. Ovaj put partnerstvo ide u njenu korist. Humejru progoni sjećanje na njenog oca. Kimetin telefon ostaje u kuhinji, u međuvremenu je nazove Mahir, Melek dolazi u iskušenje da se javi. Birdže, Asli i Elif žele ići na piknik. Birdže poziva i Akina da pođe s njima. Kimet zove Mahira i govori mu da je Melek na tragu da sazna ko je on zaista.

 

 

   Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.